infomalaya


6 March 2017

Day 22/100

Alhamdulillah, niat saya nak tidur awal semalam tertunai. Bila cukup tidur, memang senang nak bangun awal. Cukup mudah, tapi cukup susah nak biasakan diri tidur awal sebab dah biasa tidur lambat.

Tadi saya sempat buat sedikit penambahbaikan pada infomalaya. Saya dah tambah fungsi untuk pergi ke artikel sebelum/selepas pada single article. Senang nak baca artikel lain, dan bagus untuk enjin carian nak crawl. Tapi, saya masih lagi tidak berpuashati dengan rekabentuk bahagian tersebut. Tengoklah, saya akan cuba reka susun atur yang cantik sedikit.

Saya dapat kesan yang jumlah perkataan untuk artikel yang saya tulis seminggu kebelakangan ini, semakin berkurang. Puncanya ialah macam yang saya pernah tulis sebelum ni; saya dah mengantuk dan rasa macam nak cepat-cepat tulis artikel yang sekadar nak penuhi janji saya untuk menulis setiap sahaja. Sepatutnya saya ambil masa untuk menulis artikel yang baik. Saya akan cuba perbaiki masalah ini mulai esok.

Tapi sekurang-kurangnya dengan membiasakan diri saya menulis setiap hari, saya dapat tulis masalah saya, dan fikirkan cara untuk selesaikan masalah. Adalah saya dapat rasa sedikit perubahan berlaku pada diri saya, cuma saya tak tahu nak cakap apa perubahan yang saya maksudkan tu.

It’s complicated, saya kata.