infomalaya


14 February 2017

Day 2/100

Baru hari ke-2 dah mula rasa nak give up. Sengal betul. Tolong jangan jadi macam saya. Dah 3 hari saya tak turun memancing, mungkin sebab itu saya rasa macam tak berapa nak semangat hari ni sebab cadangnya nak turun petang tadi tapi cuaca tak mengizinkan(ribut + hujan). Dari hobi memancing inilah saya mula menceburkan diri dalam bidang videography, rod building, jual beli barang melalui Facebook dan Whatsapp, dan beberapa lagi bidang lain yang saya akan kongsi di lain hari, InsyaAllah.

Contoh terbaik, malam tadi saya berjaya closed deal dan jual beberapa barang pancing dalam koleksi saya. Niat asal nak jual barang sebab nak menabung untuk beli action cam. Terpaksa sebenarnya sebab tak ada cara lain yang lagi mudah selain guna action cam untuk rakam video memancing saya. Sebelum ni saya ada usung DSLR dan tripod waktu turun memancing, tapi itulah, leceh kot.

Besar sebenarnya cita-cita saya tentang dunia memancing ni, tapi oleh kerana saya segan nak kongsi, biarlah dulu, nanti satu persatu saya tunjukkan hasilnya InsyaAllah. Besar sebenarnya cabang dan seni dalam arena memancing ni.